matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równnanie
uczen:
Rozwiąż równanie 9
x+1
+ 3
2x+4
= 7290
7 paź 20:12
ICSP:
9 * 9
x
+ 81 * 9
x
= 7290 9
x
(9 + 81) = 7290 9
x
* 90 = 7290 9
x
= 81 x = 2
7 paź 20:14