matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Fugry na płaszczyźnie kartezjańskiej
Szymon:
Przekątne równoległoboku ABCD przecinają się w punkcie S . Oblicz obwód tego równoległoboku gdy: A= ( −2 , −4) B=(1 , − 8 ) S=(−3 , 0 ) Proszę o rozwiązanie i wytłumaczenie
7 paź 19:07