Twierdzenie kosinusów
Kamix: W jaki sposób mam to rozgryźć zastosowując twierdzenie kosinusów? Proszę o całe rozwiązanie, bo
jest kilka tych podpunktów, a chciałbym zobaczyć tylko sposób...
Oblicz długość trzeciego boku trójkąta ABC, jeśli:
a) |AB|=2√2, |AC|=5, cos∡ABC=−√23
7 paź 18:48
Mila:
Teraz nie mogę, za godzinę, jeśli nikt Ci nie wytłumaczy.
7 paź 18:55
Kamix: Liczę, że jednak ktoś wytłumaczy i bardzo dziękuję za chęci ; )
7 paź 18:56
Kamix: Okey, sam już to rozgryzłem, wyniki się zgadzają, także Mila nie już do tego wracać, jednak
bardzo dziękuję za szczere chęci ; )) Nie pierwszy raz już mi pomogłaś, dlatego dziękuję

!
7 paź 19:02
Mila: 
Nie pisać?
7 paź 19:42