matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Olga:
Rozłóż wielomian w na czynniki: W(x)=9−12x
2
+4x
4
7 paź 18:41
ICSP:
4x
4
− 12x
2
+ 9 = (2x
2
− 3)
2
= (
√
2
x −
√
3
)
2
(
√
2
x +
√
3
)
2
7 paź 18:53