pomocy jak to zrobić po koleji z kad co sie bierze
MC : wyznacz dziedzinę funkcji f uprość jej wzór i naszkicuj wykres
7 paź 16:39
Bizon:
... " z kad" ... powiadasz ...
Z polskiego też zdać musisz −
7 paź 17:15
Bizon:
... dalej już chyba poradzisz −
7 paź 17:18
Aga1.: | 2x+4 | | 2(x+2) | |
| = |
| =2, gdy x≠−2. |
| x+2 | | (x+2) | |
7 paź 17:19
MC : a jak to narysować
7 paź 17:29
Bizon:
... TY zobacz dokładnie czy poprawnie wpisałeś treść −
7 paź 17:31
MC : tak zgadza się
7 paź 17:33
pigor: ..., jeśli taki ma być wzór, to
D=R\{−2} − dziedzina, a wtedy
| | 2x+4 | | 2(x+2) | |
f(x)= |
| = |
| =2 − funkcja stała bez punktu (x,y)=(−2,2), |
| | x+2 | | x+2 | |
a więc
wykresem funkcji f jest prosta
y=2 z pustym kółeczkiem w punkcie (x,y)=
(−2,2) .
7 paź 17:38
Aga1.:
7 paź 17:46
pigor: ..., o

i masz , pięknie od
Aga1. ...
7 paź 17:54