matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
niunek:
jak rozłożyć to na czynniki
−6x
4
+8x
3
−3x
2
+4x
1 paź 16:49
Miś:
−3x
2
( 2x
2
+ 1) + 4x( 2x
2
+ 1) = = ( 2x
2
+ 1)(−3x
2
+ 4x) = (−x)( 2x
2
+ 1)( 3x − 4)
1 paź 17:01
niunek:
dziekuje bardzo
1 paź 17:54