matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc calkę potrójną
aniaaaaa:
x
obliczyc ∫∫∫
dxdy gdzie obszar B ograniczony jest krzywymi y=lnx, y=1, y=x, y+x=1
y
mam problem z wyznaczeniem granic całkowania gdzie bedzie ten obszar?
7 paź 15:37
M:
19 wrz 17:41