matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem z zafaniem
Kamil:
|(x−3)(x−2)(x−5)|>0 Wyciągamy każdego x jako miejsca zerowe i liczmy w przedziałach ? czy odpowiedzią będą tylko x=3 x=2 x=5 ?
7 paź 14:47
Kejt:
w tym przypadku to jest spełnione dla x∊R\{2;3;5}
7 paź 14:57