Oblicz wartość wyrażenia.
marioss13231: Oblicz wartość wyrażenia log0,5 (log4(log39)).
Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuję. : )
7 paź 12:14
5-latek: | | 1 | |
log39=2 teraz log42= |
| bo 41/2 }=√4=2 to z definicji logarytmu |
| | 2 | |
a log
0,5 0,5= ile
7 paź 12:21
5-latek: Obowiazuje tu takze kolejnosc wykonywania dzialn .
czyli najpierw to co wnawiasch i zaczynamy od wewnatrznych
7 paź 12:25
marioss13231: Oblicz wartośćOblicz wartość wyrażenia log0,5 (log4(log39)). wyrażenia.
8 paź 10:13
Antek: czego tu nie rozumiesz .
Poza tym zdecyduj sie czy maja byc to zwyklae logarytmy czy dziesietne .
8 paź 10:25