matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
niee
Matoł:
Podać przykłady liczb, dla których nie zachodza podane równości:
√
x+y
=
√
x
+
√
y
Prosze o pomoc
7 paź 11:45
5-latek:
np x=2 i y=3 A tak w ogole to
√
x+y
≠
√
x
+
√
y
7 paź 11:48
Matoł:
dzieks
7 paź 11:49