Liczba log9*log27 jest równa
kamczatka: Liczba log9*log27 jest równa: Odp to 6log23
a mi wyszło tak log32*log33=2log3*3log3=6log3
6 paź 22:07
kamczatka: 5log3*
6 paź 22:07
5-latek: =6log23 bo log3*log3=log23
6 paź 22:11
5-latek: to jest tak samo jakbys pomnozyl 5*5=52
6 paź 22:12
kamczatka: a skąd ta 6 ?
6 paź 22:13
Eta:
2x*3x= 6x2
2log3*3log3= 6(log3)2= 6log23
6 paź 22:14
5-latek: A ile to jest 2*3 ?
poza tym przeciez mnozenie jest przemienne i mozemy zapisac to tak
2*3*log3*log3=6*log23
6 paź 22:16
Mila:
2log3*3log3=(2*3)*(log3)*(log3)=6(log3)2 a to inaczej zapisujemy 6log23
6 paź 22:16