matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mtm
fdsf:
x
4
−4x
=
a x
4
−4x
−
a=0 <==> t
2
−4t−a=0 I 1. Δ>0 2.t1*t2>0 II 1.Δ=0 2. t1*t2<0 III 1.Δ<0 I 1.Δ>0 16−4*1*(−a)=16−4a 16−4a>0 a>−4 2.t1*t2>0 −a>0 a<0 II 1.Δ=0 16+4a=0 a=−4 2.t1*t2<0 a>0 III 1.Δ<0 16+4a<0 a<−4
6 paź 20:23
bezendu:
?
6 paź 20:38