matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij, że (a^2+b^2)(c^2+d^2) = (ac+bd)^2, to ad=bc
patrycjusz:
Uzasadnij, że (a
2
+b
2
)(c
2
+d
2
) = (ac+bd)
2
, to ad=bc
6 paź 19:07
Vax:
Dana równość jest równoważna (ad−bc)
2
= 0
6 paź 19:09