matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba log_54 - log_5500 jest równa:
kamczatka:
Liczba log
5
4 − log
5
500 jest równa:
4
log
5
4 − log
5
500=log
5
=log
5
0,004
100
i w odpowiedziach mam że −3 ale to przecież się nie zgadza.
6 paź 18:27
krystek:
4
1
=
=5
−3
500
125
6 paź 18:29
Kostek:
W odpowiedziach jest ok wynik to −3.
6 paź 18:29
Bizon:
... nieźle naputałeś −
6 paź 18:30
Beti:
4
1
=
500
125
1
1
log
5
= −3, bo 5
−3
=
125
125
6 paź 18:30