równanie kwadratowe z parametrem
Ewelina: Dla jakich wartości parametru m równanie ma dwa pierwiastki rzeczywiste różnych znaków:
x2+2(m+1)x+9m−5=0
oraz dla jakich wartości parametru m równanie ma dwa różne rzeczywiste pierwiastki dodatnie:
x2−2mx−m2+4=0
i dla jakich wartości parametru m równanie ma dwa różne pierwiastki rzeczywiste jednakowych
znaków:
x2−2(m−1)x+m2−5=0
1 paź 15:50
Ewelina: proszę o pomoc, gdyż nie mam pojęcia o co w tym chodzi.
1 paź 15:54
Ewelina: ponawiam prośbę
1 paź 16:51
Ewelina: bardzo proszę o pomoc
1 paź 18:39