matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy !!!
Justyna:
Podstawą graniastosłupa jest romb o przekątnych 60 cm i 40 cm. Objętość graniastosłupa wynosi 84 cm3. Oblicz wysokość graniastosłupa.
6 paź 17:20
52:
1
P
p
=
*d
1
*d
2
2
1
P
p
=
*60*40
2
P
p
=1200 V=P
p
* H coś musiałaś źle podać
6 paź 17:24