6 paź 15:49
ICSP: 1. Dobrze można to ładniej zapisać x =kπ , k jest w Z ale to już tylko ciekawostka
2. Widać ze liczysz szybciej niż piszesz

Patrz druga linijka

Oczywiście wynik dobry
6 paź 15:52
6 paź 15:55
ICSP: wieczorem

Jeżeli za chwile nie wyjdę mogę zostać zamordowany przez kolegów za spóźnienie
6 paź 15:56
52: 
oki
6 paź 15:57
Godzio:
d) x = 2kπ lub x = π + 2kπ można zapisać po prostu: x = kπ (co nie oznacza, że pierwszy zapis
jest zły

)
| | π | |
e) cosx = 0 ⇔ x = |
| + kπ |
| | 2 | |
f) dobrze, ale podobnie jak w d) podam może troszkę prościej:
| | π | | π | | π | |
2cos2x = 1 ⇔ 2cos2x − 1 = 0 ⇔ cos2x = 0 ⇔ 2x = |
| + kπ ⇔ x = |
| + |
| * k |
| | 2 | | 4 | | 2 | |
I już nie ma długaśnych rozwiązań
6 paź 16:06
52: a na maturze by mi to zaliczyli ?
I dzięki za sprawdzenie : )
6 paź 16:10
6 paź 16:20
Godzio:
Tak zaliczyliby
h) do poprawy
x = − U{π}{3] + ... itd.
6 paź 23:04
6 paź 23:05