matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna funkcji złożonej
ona :):
proszę o pomoc
y=sin
3
5x*cos
2
x
3
obliczyć pochodną y'=...
6 paź 14:10
john:
najpierw użyj wzoru (f' * g') = f'*g + f*g' potem rób na podstawie tego
https://matematykaszkolna.pl/strona/2094.html
6 paź 15:02
ona :):
dziękuje
7 paź 17:32