matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
p3{20 + 14p{2}} + p3{20-14p{2}}
XYZ:
Oblicz:
3
√
20 + 14
√
2
+
3
√
20−14
√
2
Mógłby ktoś pomóc?
6 paź 12:09
Saizou :
(2+
√
2
)
3
=8+12
√
2
+12+2
√
2
=20+14
√
2
(2−
√
2
)
3
=20−14
√
2
dalej już chyba umiesz
6 paź 12:12
XYZ:
Taa, dzięki
6 paź 12:17