matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Określ dziedzine i narysuj wykres
daroooo:
Określ dziedzinę funkcji f i narysuj jej wykres.
logx
f(x) =
|logx|
6 paź 12:09
Kaja:
zał. x>0 i logx≠0 x≠1 D=(0;1)∪(1;+
∞
) f(x)= 1 dla x>1 −1 dla x∊(0;1)
6 paź 13:04