| 5 | ||
a) | *1,6= | |
| 6 |
| 5 | ||
b)2,5: | = | |
| 6 |
| 4 | ||
c) | :0,5= | |
| 5 |
| 2 | ||
d)1,35− | *0,75+1,25= | |
| 5 |
| 1 | ||
e)7:(2,25−3 | *0,05)= | |
| 3 |
| 5 | 5 | 16 | 5 | 8 | 8 | 4 | 1 | |||||||||
a) | *1,6 = | * | = | * | = | = | = 1 | |||||||||
| 6 | 6 | 10 | 6 | 5 | 6 | 3 | 3 |
| 5 | 25 | 6 | 5 | 6 | 30 | |||||||
b) 2,5 : | = | * | = | * | = | = 3 | ||||||
| 6 | 10 | 5 | 10 | 1 | 10 |
| 4 | 4 | 1 | 4 | 2 | 8 | 3 | ||||||||
c) | : 0,5 = | : | = | * | = | = 1 | ||||||||
| 5 | 5 | 2 | 5 | 1 | 5 | 5 |
| 2 | 2 | 75 | ||||
d) 1,35 − | *0,75 + 1,25 = 1,35 +1,25 − | * | = | |||
| 5 | 5 | 100 |
| 2 | 3 | 6 | 3 | |||||
= 2,60 − | * | = 2,6 − | = 2,6 − | = 2,6 − 0,3 = 2,3 | ||||
| 5 | 4 | 20 | 10 |
| 1 | 10 | 5 | ||||
e) 7 : ( 2,25 − 3 | * 0,05) = 7 : ( 2,25 − | * | ) = | |||
| 3 | 3 | 100 |
| 1 | 5 | 25 | 1 | 1 | ||||||
=7 : ( 2,25 − | * | ) = 7 : ( 2 | − | * | ) = | |||||
| 3 | 10 | 100 | 3 | 2 |
| 1 | 1 | 3 | 2 | 1 | ||||||
= 7 : ( 2 | − | ) = 7 : ( 2 | − | ) = 7 : 2 | = | |||||
| 4 | 6 | 12 | 12 | 12 |
| 25 | 12 | 84 | 9 | |||||
= 7 : | = 7 * | = | = 3 | |||||
| 12 | 25 | 25 | 25 |
| 5 | 5 | 16 | 5 | 8 | 8 | 4 | 1 | |||||||||
a) | *1,6 = | * | = | * | = | = | = 1 | |||||||||
| 6 | 6 | 10 | 6 | 5 | 6 | 3 | 3 |
| 5 | 25 | 6 | 5 | 6 | 30 | |||||||
b) 2,5 : | = | * | = | * | = | = 3 | ||||||
| 6 | 10 | 5 | 10 | 1 | 10 |
| 4 | 4 | 1 | 4 | 2 | 8 | 3 | ||||||||
c) | : 0,5 = | : | = | * | = | = 1 | ||||||||
| 5 | 5 | 2 | 5 | 1 | 5 | 5 |
| 2 | 2 | 75 | ||||
d) 1,35 − | *0,75 + 1,25 = 1,35 +1,25 − | * | = | |||
| 5 | 5 | 100 |
| 2 | 3 | 6 | 3 | |||||
= 2,60 − | * | = 2,6 − | = 2,6 − | = 2,6 − 0,3 = 2,3 | ||||
| 5 | 4 | 20 | 10 |
| 1 | 10 | 5 | ||||
e) 7 : ( 2,25 − 3 | * 0,05) = 7 : ( 2,25 − | * | ) = | |||
| 3 | 3 | 100 |
| 1 | 5 | 25 | 1 | 1 | ||||||
=7 : ( 2,25 − | * | ) = 7 : ( 2 | − | * | ) = | |||||
| 3 | 10 | 100 | 3 | 2 |
| 1 | 1 | 3 | 2 | 1 | ||||||
= 7 : ( 2 | − | ) = 7 : ( 2 | − | ) = 7 : 2 | = | |||||
| 4 | 6 | 12 | 12 | 12 |
| 25 | 12 | 84 | 9 | |||||
= 7 : | = 7 * | = | = 3 | |||||
| 12 | 25 | 25 | 25 |
| 5 | 5 | 16 | 5 | 8 | 8 | 4 | 1 | |||||||||
a) | *1,6 = | * | = | * | = | = | = 1 | |||||||||
| 6 | 6 | 10 | 6 | 5 | 6 | 3 | 3 |
| 5 | 25 | 6 | 5 | 6 | 30 | |||||||
b) 2,5 : | = | * | = | * | = | = 3 | ||||||
| 6 | 10 | 5 | 10 | 1 | 10 |
| 4 | 4 | 1 | 4 | 2 | 8 | 3 | ||||||||
c) | : 0,5 = | : | = | * | = | = 1 | ||||||||
| 5 | 5 | 2 | 5 | 1 | 5 | 5 |
| 2 | 2 | 75 | ||||
d) 1,35 − | *0,75 + 1,25 = 1,35 +1,25 − | * | = | |||
| 5 | 5 | 100 |
| 2 | 3 | 6 | 3 | |||||
= 2,60 − | * | = 2,6 − | = 2,6 − | = 2,6 − 0,3 = 2,3 | ||||
| 5 | 4 | 20 | 10 |
| 1 | 10 | 5 | ||||
e) 7 : ( 2,25 − 3 | * 0,05) = 7 : ( 2,25 − | * | ) = | |||
| 3 | 3 | 100 |
| 1 | 5 | 25 | 1 | 1 | ||||||
=7 : ( 2,25 − | * | ) = 7 : ( 2 | − | * | ) = | |||||
| 3 | 10 | 100 | 3 | 2 |
| 1 | 1 | 3 | 2 | 1 | ||||||
= 7 : ( 2 | − | ) = 7 : ( 2 | − | ) = 7 : 2 | = | |||||
| 4 | 6 | 12 | 12 | 12 |
| 25 | 12 | 84 | 9 | |||||
= 7 : | = 7 * | = | = 3 | |||||
| 12 | 25 | 25 | 25 |