matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzenie szybkie
marta6767:
4/9)−1/3=(9/4)2=81/16=5i 1/16 8{5/3}= 13 i 1/3 100−3/2= 1/1002/3=1/150 4−1/4=1 √2 x
3
√
4
= 4√2/3 1/3√5= 3/5 9p{3{√3}=9√1=9x1=9
6 paź 10:57