matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
HNO3:
Eh, następne zadanie, na którym się zatrzymałem:
x
1
1
−
=−(−
)
2
4
4
(−2)
6
16
1 paź 12:37
żółwik:
4
4
= 2
8
(−2)
6
= 2
6
16
2
= (2
4
)
2
= 2
8
zatem:
x
1
1
−
= −
/ *2
8
2
8
2
6
2
8
x −2
2
= − 1 ........ dokończ
1 paź 12:47
HNO3:
Dzięki serdeczne
1 paź 12:53