Wyznacz wartość a wiedzac ze wykres funkcji f jest rownolegly do wykresu funkcji
Nutez: Wyznacz wartość a wiedzac ze wykres funkcji f jest rownolegly do wykresu funkcji g jeśli:
f(x) = x+6a i g(x) = |a−5|x −3a i g(x) = |a−5|x − 3a
f(x) = 9−|2−a|x i g(x) = 5
f(x) = |7−a|x i g(x) = 5+3a+4 1/2x
z zalozenia wiemy że:
a1 = a2
6 paź 10:43
Aga1.: Jeśli wiemy,że a1=a2
to gdy f(x)=x+6a i g(x)=Ia−5Ix−3a
to a1=1 i a2=Ia−5I
Rozwiąż równanie
Ix−5I=1
b) a1=−I2−aI, a2=0
6 paź 11:40
ana: dlaczego za a2 w b) podane jest 0?
8 wrz 20:58
sushi_gg6397228:
a co stoi przy "x" w funkcji g(x)= 5
8 wrz 21:27