matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy to liczba wymierna?
oo:
(2/3)
5
3
√
625
a tutaj proszę o rozbiór (49/8) do potęgi 3/2
6 paź 01:28
irena_1:
2
32
(
)
5
=
∊ W
3
243
3
√
625
=
3
√
5
4
=5
3
√
5
nie jest liczbą wymierną
49
7
2
(
)
3
2
=(
)
3
2
=
8
2
3
7
3
343
343
=
=
=
=
2
9
2
2
4
√
2
16
√
2
343
√
2
=
nie jest liczbą wymierną
32
6 paź 09:03