;)
Justyna: oblicz pole figury ograniczonej funkcjami f ig
| | ⎧ | −2 dla x<4 | |
| f(x)= | ⎩ | x−6 dla x≥4 |
|
5 paź 23:05
Justyna:
5 paź 23:13
Justyna: i jak obliczyć to pole ?
5 paź 23:14
Basia:
1. znaleźć punkty wspólne A i B czyli rozwiązać równania
2. trzeci masz bez liczenia C(−2;4)
| | 1 | |
3. policzyć pole trójkąta P = |
| *|AC|*h h = yb−(−2) |
| | 2 | |
5 paź 23:19
Bizon:
... całką czy bez

?
5 paź 23:21
Basia: przyjęłam, że A to ten najbardziej z lewej, a B ten najbardziej z prawej
5 paź 23:22
Justyna: P=9
5 paź 23:25
Basia:
5 paź 23:35