proszę o pomoc
ariffe2: wITAM PO 20 LATACH WRÓCIŁAM DO SZKOŁY I MAM DUŻY PROBLEM Z MATMĄ ,CZY KTOŚ MI POMOŻE W
ROZWIĄZANIU ZADAŃ I WYTŁUMACZENIU.DZIĘKUJĘ BARDZO .zad.określ wartość logiczną zdań a)
/−3/−3<=>suma kątów wewnętrznych czworokąta wynosi 360 stopni
1 paź 09:23
Bogdan:
Witaj
ariffe2. Zawsze znajdziesz tu pomoc, nie zawsze jednak będą to gotowe i pełne
rozwiązania, częściej będą to wskazówki i podpowiedzi naprowadzające na rozwiązanie.
Nie pisz wyrazów dużymi literami, tekst pisany dużymi literami oznacza krzyk, a nikt tego
nie lubi.
Obok, po lewej stronie w dziale
logika znajdziesz jest przydatne informacje
oraz gotowe zadania z rozwiązaniami.
Przyjrzyj się na zbiór przycisków znajdujących się nad polem pisania, są tu różne znaki,
więcej takich znaków znajdziesz pod przyciskiem
inne. Zamiast pisać <=> zastosuj
gotowy znak ⇔.
Co oznacza zapis /−3/ − 3 ?
1 paź 09:34
dziadek64: Witam wszystkich

Mnie również rzuciło w wir szkolnej nauki po ponad 20 latach.Więc jeżeli będę mógł liczyć na
Wasze wskazówki będę ogromnie wdzięczny.W sobotę zaczynam inaugurację i pierwsze
wykłady.Pewnie pierwsze problemy będą już przeze mnie opisane w sobotę wieczorem.

Pozdrawiam
1 paź 10:00
Bogdan:
Witaj
dziadek64. Gratuluję Tobie i
ariffe2 śmiałej decyzji i życzę powodzenia

.
Na pewno znajdziecie tu wsparcie. Pozdrawiam
1 paź 10:20
AS: A dlaczego dziadek?
Jesteś tak długo młody jak się młodym czujesz.
A skoro podjąłeś naukę to oznacza że jesteś młody
ale trochę starszy od młodzieży.
1 paź 10:22
:)TO TYLKO JA: ariffe2−brawo!
Ja też zaczęłam naukę po dość dużej przerwie,tyle,że w zeszłym roku.Pamiętam swój pierwszy
semestr−byłam przerażona.Praca kontrolna to był mój koszmar

.Teraz jestem na 3 −im semestrze
i praca kontrolna nie wzbudza już takich emocji.Myślę,że sukcesem jest rozwiązywanie jak
największej ilości zadań.Ja tak robię.Biorę stare książki dzieci i rozwiązuję(najlepiej,gdy
podane są rozwiązania,wtedy wiesz,czy dobrze zrobiłaś).
Jeśli czegoś nie potrafię wrzucam na to forum i zawsze znajdzie się ktoś,kto pomoże znaleźć
rozwiązanie.Przeglądam też zadania innych forumowiczów i na ich przykładach się uczę...
Powodzenia
1 paź 10:53
Michał: A j a wracam po 10 latach.W sobotę pierwszy zjazd.Matematykę mam jeden semestr, ale i tak się
boję
1 paź 11:01
:)TO TYLKO JA: Dasz sobie radę!Ja wróciłam po dłuższej przerwie.Nie opuszczaj zajęć i śmiało dreptaj do
tablicy,gdy wykładowca Ciebie o to poprosi...
1 paź 11:18
ariffe2: Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa.Pozdrawiam.
1 paź 23:05