matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
ola:
poproszę o pomoc w narysowaniu wykresu funkcji f(x)=
x
1+|x|
5 paź 21:32
Kostek:
Dziedzinę wyznacz sam 1
0
(−
∞
,0) rysuję w tym przedziale
x
1−x
2
0
<0,
∞
) rysuję w tym przedziale
x
1+x
5 paź 21:39
Saizou :
narysuję tę funkcję w przedziałach D: x∊R x≥−1
x
x
f(x)=
=
1+x
x+1
x<−1
x
1
1
1
f(x)=
=
=
=−
1−x
−x+1
−(x−1)
x−1
5 paź 21:43