matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asd:
Oblcz pochodną funkcji y = 1/x w punkcie x0 = 0 Dostałem takie zadanie, ale przecież funkcja y=1/x dla x = 0 nie przyjmuje żadnej wartości ponadto po podstawieniu do wzoru lim = f(x0 + Δx) − f(x0)/Δx = f(0 + Δx) − f(0)/Δx Δx −> 0
5 paź 17:27