Dziedzina funkcji
Kłopot : Wyznacz dziedzinę funkcji: Proszę o wyjaśnienie.
f(x) = 1x2 +1
5 paź 14:52
bezendu:
D=R
5 paź 14:54
5-latek: To teraz mu wyjasnij dlaczego Df=ℛ
5 paź 14:58
Siemanko: x2 = −1 −> sprzeczne więc D:x∊R
5 paź 15:02
bezendu:
Już ktoś zrobił to za mnie
5 paź 15:02
Siemanko: tam powinno być x
2 ≠ −1, przepraszam za błąd
5 paź 15:03
5-latek: Jak CI
bezendu idzie liczenie tamtych zdan?
pewnie zapomniales juz o nich
5 paź 15:05
bezendu:
Nie zapomniałem. Zrobię je, obiecuję
5 paź 15:09