pomocy!!
xoxo: 1. Dane są funkcje f i g określone wzorami: f(x) = −x+4 oraz g(x)= 2/5x−3
a) wyznacz argument, dla którego wartości obu funkcji są równe.
b) dla jakich argumentów wartości funkcji f są wieksze niż wartości funkcji g?
2. Dla jakiej wartości b do wykresu funkcji y=−1/2x+3b należy punkt o współrzędnych (−3,5 , 4)?
Napiszcie jak to zrobić, bo wiem jakie mają byc wyniki, z góru dziękuję!
5 paź 14:17
Kejt: Na początek ładnie to zapisz.. przy pomocy nawiasów, bądź ułamka, bo nie wiadomo co jest
mianownikiem..
5 paź 14:19
5-latek: | | 1 | |
b) 4=− |
| *(−3,5)+3b wylicz z tego b |
| | 2 | |
Uwaga . Jesli punkt nalezy do wykresu funkcji to spelnia rownanie tej funkcji .
a) przyrownaj obie funkcje do siebie i wylicz x
5 paź 14:41