Zmienna losowa
Marcel: Prosiłbym o zrobienie jakiegoś z tych przykładów... z góry serdecznie dziękuję
Niech zmienna losowa X ma rozkład x2 z r stopniami swobody (x2(r)). Znajdź:
P(X>28.475),r=6
Niech zmienna losowa T ma rozkład t−studenta z r stopniami swobody. Znajdź:
P(|T|=>2.201) gry r = 11.
Niech zmienna losowa T ma rozkład t−studenta z r = 13 stopniami swobody.
Znajdź takie c, że:
P((|T|<=v) = 0.99
Niech tα(r) będzie wartością krytyczną dla rozkładu t−studenta o r stopniach swobody. Znajdź:
t0.01(10)
t0.95(12)
Niech Fα(r1,r2) będzie kwantylem rzędu α z rozkładu F−Snedecora z r1 i r2 stopniami swobody.
Znajdź:
A)F(0.99, 5,7),
B)f0.95(4,5)
5 paź 14:08
marcel: ref
5 paź 19:40
marcel: prosze o pomoc
5 paź 22:56
Marcel: prosze o pomoc
6 paź 11:43