Pochodna
xyz: y'=
√x2+1
Powinno wyjść:
Niestety gdy korzystam z wzoru:(
√x)' otrzymuje zły wynik.
5 paź 13:25
xyz: Powinno wyjść:
Wcześniej jest błąd.
5 paź 13:29
Basia:
f(x) =
√x2+1
| | 1 | | x | |
f'(x) = |
| *( |
| +1)' = |
| | 2√x2+1 | | 2 | |
| 1 | | 1 | |
| * |
| = ................ |
| 2√x2+1 | | 2 | |
5 paź 13:42
xyz: Czyli najpierw liczymy dla całości (pierwiastek), a później dla tego co pod pierwiastkiem i
mnożymy to?
5 paź 13:58
xyz: Z którego wzoru korzystasz?
5 paź 14:19
xyz: Funkcja złożona.
5 paź 14:23
5-latek: tak musisz tu skorzystac z pochodnej funkcji zlozonej
5 paź 14:33