matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
srut
klejek lepki:
Który układ równań jest spełniony przez parę liczb x=−1, y=2?
5 paź 11:59
klejek lepki:
A. {x+3y=5x−y=−3 B. {2x−y=−1−x+2y=−1 C. {x+3y=3x+y=2 D. {2x−3y=−83x+7y=11
5 paź 12:00