1 | ||
..., kurcze to co napisała(e)ś to jest x+ | +4 i tyle, ale zapewne chodzi ci o | |
x2 |
x+1 | |
co ![]() | |
x2−4 |
x+1 | |
x2 − 4 |
s | ||
x= | (tak, ma być s+1) | |
√s+1 |
x+1 | s |
| |||||||||
i x= | = | = rozszerzając | |||||||||
x2−4 | √s+1 |
|
s√s+1+√s+12 | ||
= | = | |
s2−4√s+12 |
√s+1(s+√s+1) | ||
= | ... i nie widzę nic sensownego dalej . ... ![]() | |
(s−2√s+1)(s+2√s+1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |