geometria
zadanie: Dany jest 15−kąt foremny A1A2A3...A15. Czy w podanym trójkącie co najmniej jeden kąt ma miarę
60o
a) A1A7A12 ;
b) A1A4A6 ;
c) A1A7A11 ;
d) A1A6A7 ?
od czego to zalezy?
5 paź 11:08
zadanie:
5 paź 11:11
zadanie: ?
5 paź 16:57
Mila:

a)
| | 5 | | 1 | |
α− kąt wpisany w okrąg oparty na |
| = |
| okręgu |
| | 15 | | 3 | |
spr. 60+48+72=180
5 paź 17:06
zadanie: dziekuje
5 paź 17:30
Mila:
| | 5 | | 1 | |
α− kąt wpisany w okrąg oparty na |
| okręgu= |
| okręgu. |
| | 15 | | 3 | |
5 paź 17:34