matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Misia:
3
√
2
*
√
2
= ? Oblicz
5 paź 10:48
pigor:
..., np. tak :
3
√
2
*
√
2
=
6
√
2
2
*
6
√
2
3
=
6
√
4
*
6
√
8
=
6
√
32
=
6
√
2
5
= 2
5
6
.
5 paź 12:43
Gustlik:
Można poprzez zamianę pierwiastków na potęgi:
3
√
2
*
√
2
=2
1
3
*2
1
2
=2
1
3
+
1
2
=2
3
6
+
2
6
=2
5
6
5 paź 12:46