matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
Niunia:
co jest większe: a) 2
7
czy 2
9
b) 4
6
czy 7
6
c) 3
4
czy 5
2
4 paź 21:22
Eta:
a) i b) tak trudne,że aż śmieszne ! c) 3
4
= (3
2
)
2
= 9
2
czy 5
2
4 paź 21:27
Janek191:
a) 2
7
< 2
9
b) 4
6
< 7
6
c) 3
4
=( 3
2
)
2
= 9
2
> 5
2
4 paź 21:28