matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykresy funkcji
Komar:
Potrzebuje pomocy w zadaniu. Prosze o odpowiedzi z wyjaśnieniem. Sporządź wykres funkcji: e) f(x)=|2
x+2
−3| f) g(x)= sgn (log
2
x) <−− co to sqn
g) h(x)= |log
1/2
x| { x+1 dla x<0 h) k(x)= {x
2
+2x+1 dla 0≤x<2 {log
1/2
x dla x≥2
4 paź 18:44