matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
ojejeje:
Chodzi mi o zadanko: Calka potrojna xdxdydz przy obszarze ograniczonym krzywymi x
2
+y
2
=4 , z=0,z=x+y+1.. Potrzebuje pomocy
4 paź 17:56
Krzysiek:
współrzędne walcowe r∊[0,2] α∊[0,2π] z∊[0,r(sinα+cosα)+1]
4 paź 18:13