matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Na teraz!
FiFiX:
suma dwóch licz jest równa 32 a ich różnica −4. Oblicz te liczby
4 paź 15:21
Kejt:
a+b=32 + a−b=−4 −−−−−−−−−−−−− a+a+b−b=28 2a=28 a=14 a+b=32; a=14 => b=18
4 paź 15:23
FiFiX:
dzieki
4 paź 15:25