Rozwiąż
Grzech667: Oblicz,bardzo proszę o wskazówki, a jak one mi nie pomogą to proszę o rozwiązanie
3√20−√392+3√+20√329=...
4 paź 15:16
Mila:
Popraw treść.
20−√392=20−√2*196=20−14√2=(2−√2)3
20+p{392)=(2+p{2))3
4 paź 15:28
Grzech667: ha ha ha
treść jest poprawna
tylko, zadanie trochę inne
trzeba wykazać, że to równanie równa się 4
4 paź 15:30
Grzech667: równanie równa się


sam nie wiem co piszę
Wykaż, że
3√20−√392+
3√20+√329=4
4 paź 15:31
Mila:
No to masz już wszystko, pod drugim pierwiastkiem, to chyba źle masz zapisane.
Wskazówka wyczerpuje problem.
4 paź 15:33
Grzech667: wszystko jest dobrze zapisane, ale trzeba wyjść od lewej strony równania, czyli dojść w
obliczeniach do 4, a jak na razie to nic ciekawego mi nie wyszło.
4 paź 15:38
Aga1.: L=3√20−√392+3√2+√392=3√(2−√2)3+(3√2+√2)3=2−√2+2+√2=4=P
4 paź 15:44