matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Niunia:
oblicz cztery początkowe wyrazy ciągu (a
n
)
1+(−1)
n
a) a
n
=
n
4 paź 13:18
Basia:
podstaw n=1 i policz a
1
1+(−1)
1
a
1
=
= 0
1
tak samo a
2
,a
3
i a
4
(podstawiasz za n kolejno: 2,3,4)
4 paź 13:20