układ
Nie śpię bo liczę Δ:
Rozwiąż układ równań
|2x+y|=1
x+y=2 y=2−x
|2x+2−x|=1
|x+2|=1
x+2=1 lub x+2=−1
x=−1 lub x=−1
4 paź 00:18
asdf: Nie pomogę bo trzymam kredens
4 paź 00:18
Eta:
dla x=−1 y=2−x =........
dla x= 1 y=.......
bo to układ równań , a nie równanie
4 paź 00:20
Nie śpię bo liczę Δ:
To trzymaj dalej

(x,y)=(−1,3) lub (−3,5)
4 paź 00:20
Eta:
Co Ty
asdf 
jaki kredens?
4 paź 00:21
4 paź 00:22
Nie śpię bo liczę Δ:
I nie wiem czy to jest śmieszne, bo ciekawe co byś zrobił jak by Cię to spotkało...
4 paź 00:23
Eta:
(−1, 3) , (1,1)
i sprawdzamy

!
| −2+3|= 1 ok
−1+3=2 tyż ok sprawdź dla Twoich par !
4 paź 00:23
Nie śpię bo liczę Δ:
dla moich tyż ok
4 paź 00:24
Eta:
(−3,5)
| −6+5|=1 ok
ale −6+5≠ 2
4 paź 00:25
Nie śpię bo liczę Δ:
ejj Eta
(−3,5)
|−6+5|=1
−3+5=2
4 paź 00:26
Nie śpię bo liczę Δ: W odpowiedziach są takie pary liczb jakie ja podałem
4 paź 00:27
Eta:
Ajjj źle spojrzałam, bo napisałeś x= −1 v x= 1 ( post 0:18)
w takim to razie (−1,3) , (−3,5) jest git
4 paź 00:29
Eta:
Idę do spania, bo na oczy już nie widzę
4 paź 00:30
Nie śpię bo liczę Δ: git malina

a czemu post z panem D zniknął ?
rozwiąż układ
2x−y+4=0
y+1=|x−2| y=|x−2|−1
2x−|x−2|+1+4=0
−|x−2|=−2x−5
|x−2|=2x+5
4 paź 00:33
Eta:
Pewnie agenci skasowali
4 paź 00:38
Nie śpię bo liczę Δ:
Jacy agenci ?

a co do układu to ok ?
4 paź 00:39