Oblicz logarytm
Wpisz imię: | | 1 | | 1 | |
Mam taki logarytm: loga√3= |
| i to jest a do potęgi |
| =√3 to wychodzi 4√a= √3 |
| | 4 | | 4 | |
i teraz pytanie co z tym zrobić? Czy to będzie może a=
√34 ?
3 paź 22:45
Wpisz imię: any help?
3 paź 22:52
Saizou : z definicji logarytmu (ale pierw dziedzina a>0 a≠1)
a
1/4=
√3
a
1/4=3
2/4 /
4
a=3
2
a=9
spr.
| | 1/2 | | 1 | |
log9√3=log3231/2= |
| log33= |
| |
| | 2 | | 4 | |
3 paź 22:59
Saizou : coś nie ten teges

zaraz poprawię
3 paź 23:03
Wpisz imię: ok dzieki
3 paź 23:06
Saizou : a jednak dobrze, coś mi się już myśleć nie chce o tej godzinie, przepraszam, że tak wyszło
3 paź 23:08
Wpisz imię: nic nie szkodzi mam to samo, czyli dobrze jest zrobione?
3 paź 23:19
Saizou :
3 paź 23:25