miejsce zerowe
olka: Miejscami zerowymi funkcji f są liczby −7 oraz 1. wykres funkcji g jest symetryczny do wykresu
funkcji f względem osi OY. Zatem wartość wyrażenia −2*g(−1)+5+g(7) wynosi...
3 paź 22:02
olka: pilne

3 paź 22:04
Aga1.:

g(−1)=0 i g(7)=0
3 paź 22:10
Eta:
Skoro wykresy f i g są symetryczne względem osi OY
to miejscami zerowymi g(x) są x= −1 i x= 7
czyli g(−1)=0 i g(7)=0
W= −2*0+5+0=.........
3 paź 22:12
olka: SĄ ODPOWIEDZI :
A) 3
B) − 5
C) 0
D) 5
3 paź 22:14
AGAT: TO CHYBA JEST −2 ODJĄĆ A NIE RAZY
3 paź 22:17
Eta:
W=5 odp D)
3 paź 22:21