zbior wartosci
Piotrr14: Określ dziedzine wyrazenia (3x4−12)/(x2 −2) i sprowadz do najprostszej postaci.Podaj zbior
wartosci funkcji f(x)=(3x4−12)/(x2 −2).Obliczylem dziedzine (x∊R\{−√2,√2}) i
sprowadzilem do najprostszej postaci f(x)=3x2=6 ale nie wiem skad wziac zbior wartosci?
3 paź 21:48
Aga1.:
3 paź 22:06
Piotrr14: czyli ten zbior to<6;
∞)\{12} bo taka mam odpowiedz? w ogole czym jest zbior wartosci
3 paź 22:13
Eta:
f(x)= 3x2+6 W(0,6) i parabola ramionami do góry
to ZW= <6,∞)
3 paź 22:14
Piotrr14: dziekuje bardzo
3 paź 22:18
Aga1.: f(x)=3x2+6 i x∊R−{−√2,√2}
f(−√2)=f(√2)=3*2+6=12
12 nie należy do zbioru wartości.
ZW=<6,∞)−{12}
3 paź 22:23
Eta:
Ano tak

nie popatrzyłam na treść
Myślałam,że chodzi o f(x)=3x
3+6
Pozdrawiam
Aga1
3 paź 22:25
Aga1.: Witaj Eta.
3 paź 22:26
Kenii : Dlaczego do zbioru wartości nie należy 12?
10 paź 16:47
Kenii : Halo?
10 paź 16:52