matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań pilne
orbit:
(x−5)
2
−(x+2)
2
=7y (y+4)−(y−2)(y+2)=8x
30 wrz 20:02
Moni:
zastosuj wzory skróconego mnożenia (a−b)
2
=a
2
−2ab+b
2
oraz (a+b)
2
=a
2
+2ab+b
2
i (a−b)(a+b)=a
2
−b
2
, uporządkuj stony lewe równań i dopiero rozwiązuj układ
30 wrz 20:10