matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ruch jednostajny - fizyka
Olga:
Ruch jednego ciała opisano równaniem: x
1
(t)=5+6t, a drugiego ciała równaniem: x
2
(t)=35−5t. Dla pierwszych pięciu sekund obu ruchów narysuj wykresy współrzędnej prędkości V
x
(t). Proszę o pomoc
3 paź 19:23
Trivial:
dx
v =
dt
Czyli v
1
(t) = 6 v
2
(t) = −5.
3 paź 19:42
Olga:
dziękuję
3 paź 19:50