rozsz.
Pomocyy: 1. Narysuj zgrubnie poprzez przesunięcie i przeskalowanie wykres funkcji.
a. y= 2sin(3x−π)+4
b. y= 3x−2/4x−1
4. Dla danych punktów A(1,4) oraz B(2,3) na prostej o równaniu x+y=6 znajdź taki punkt C, że
trójkąt ABC ma najmniejszy obwód.
5. Oblicz wartość 3√2+√5 + 3√2−√5
3 paź 19:19
Hope: 1. Narysuj zgrubnie poprzez przesunięcie i przeskalowanie wykres funkcji.
a. y= 2sin(3x−π)+4
b. y= 3x−2/4x−1
4. Dla danych punktów A(1,4) oraz B(2,3) na prostej o równaniu x+y=6 znajdź taki punkt C, że
trójkąt ABC ma najmniejszy obwód.
5. Oblicz wartość 3√2+√5 + 3√2−√5
3 paź 20:07
didi: y= 2sin(3x−π)+4
11 paź 20:57